pondelok 20. apríla 2015

Bojovnosť nám nechýba, góly áno

    Víkend priniesol zaujímavé zápolenia od žiakov až po mužské družstvá, kde sme boli úspešní v štyroch prípadoch. Poďme poporiadku od MD, ktorý vyhral svoj zápas na domácom ihrisku proti silnému družstvu Spišskej Novej Vsi. O zápase nám povedal tréner Emil Fučo:  

Ľubotice  -  Spišská Nová VES 3:2 (2:1)    
    "Po dvoch prehrách vo Vn/T a Giraltovciach sme nastúpili pred domácim publikom proti zdatnému súperovi zo Spišskej Novej Vsi, takže háči mali čo v zápase naprávať. Úvod zápasu nám  vyšiel nad očakávania,  keď už v 6´ minúte individuálne dokázal presadiť Komorník (1:0) a pár minút neskôr dokázal ten istý hráč zúročiť  hlavou ukážkový center od Wernera. Do polčasu sme mali ešte niekoľko šancí, ale strela Wernera len tesne minula súperovu pravú žrď  a strelecký pokus Komorníka z úrovne pokutového územia skončil len na ľavej žrdi. Čo nás môže mrzieť a po  čom platilo staré (nedáš dostaneš) bola nezvládnutá situácia, keď sme šli sami dvaja na bankára,  síce sme skórovali, ale gól Fertáľa pre postavenie mimo hry neplatil.  Následne súper po rohovom kope a našom nedôslednom bránení znížil na 2:1.  Po zmene strán sme pokračovali v nastolenom trende z prvého polčasu loptu sme mali častejšie na našich kopačkách ako súper z čoho sme sa dostávali do niekoľkých sľubných príležitostí, ale nedokázali sme sa strelecky presadiť.  Čiernou škvrnou celého zápasu bola 65´minúta nepochopiteľné vylúčenie Groshafta, ktorý sa následne porúčal predčasne pod sprchy.  Súper po tomto momente vycítil šancu a netrvalo dlho a dokázal početnú výhodu využiť a strelou spoza šestnástky vyrovnal.  Hra dostala od tohto momentu iný náboj hralo sa z jednej strany na druhú obidva celky chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu.  Zariadiť to už mohol Kertys, ale nedôrazným zakončením nedokázal po rohovom kope potrestať zmätok v súperovej obrane.  Čo nevyšlo nám mohlo vyjsť súperovi, mužstvo však podržal skvelým zákrokom Marko. Keď sa už zdalo, že zápas skončí deľbou bodov v poslednej minúte zápasu nám vyšiel ukážkový brejk a po prihrávke od Wernera,  Hudák strhol víťazstvo na našu stranu (3:2).   
     Týmto chcel by som sa poďakovať celému mužstvu za predvedenú hru a hlavne čo ma veľmi teší, že sme aj v početnej nevýhode dokázali strhnúť víťazstvo na našu stranu. Verím, že výkon bude pre hráčov akýmsi odrazovým mostíkom do ďalších bojov." 
     Starší dorast  prehral doma 0:1, o zápase nám krátko povedal Richard Šimko, ktorý mal na nohe aj vyrovnanie, no brankár jeho strelu zoči voči zneškodnil. 
hráč TJ Sokol Richrad Šimko:
    "Zápas sme začali dobre vytvorili sme si šance ktoré sme však nepremenili. Potom však super získal menšiu prevahu a strelil gól. Na gól sme sa snažili odpovedať v druhom polčase ale nedarí sa nám ho v streliť. Takže sme zápas prehrali aj keď sme všetci bojovali aby sme ho vyhrali no nepodarilo sa nám to. A najlepší hráč si myslím že bol Dube ktorý to v obrane čistil a zachránil čistý gól keď loptu vykopol z čiary."

     Muži Ľubotíc sa po prehre v Medzilaborciach chceli doma vytiahnúť na súpera ktorý patrí k tomu lepšiemu čo ponúka 4.liga sever. Ľubotice vyhrali 2-0 po polčase 1-0. Zápas mal znaky moderného futbalu a určite si aj diváci museli prísť na svoje. Šance penalty, góly, karty napätie a nervy v zápase boli a ľudia chodia na zápasy hlavne pre tieto emócie. Vyspovedali sme kapitána družstva Jakuba Čoreja, ktorý patril v zápase k veľkej opore, veď zneškodnil dve super streli na našu bránku v prvom a tak aj v druhom polčase a aj jeho zásluhou skončil zápas pre domácich na nulu. "Od začiatku až po koniec zápasu sme boli podľa môjho názoru lepším mužstvom. V prvom aj druhom polčase sme si dokázali vypracovať veľa veľmi dobrých príležitostí, ale   chýbala nám väčšia presnosť v zakončení. Nakoniec sa nám gól vstreliť podarilo, zásluhou dobrej defenzívnej práci Fuča a pohotovom zakončení Juska. Druhý polčas sme takisto doplácali na nepresnosť a na, podľa môjho názoru nezmyselné vyjadrenia hlavného rozhodcu, ale opäť myslím si, že zaslúžene, sa nám podarilo dostať tú loptu do brány a definitívne tak zlomiť súpera, ktorý navzdory postavenia v tabuľke nepredviedol skoro nič. Takže nakoniec ani nepresnosť, ani rozhodca nezmenili fakt, že body po veľmi dobrom tímovom výkone ostali doma. Preto by som chcel pochváliť  celé mužstvo za dobrý, bojovný a tímový výkon ."
     Oslovili sme aj strelca prvého gólu Martina Juska, ktorý pohotovo otvoril skóre a svojím prvým gólom si takto otvoril účet v Ľuboticiach.  " Čakal nás ďalší domáci duel, v ktorom sme hostili nepríjemného súpera so Zamutova. Do duelu sme naskočili veľmi aktívne, všetci sme bojovali,  napádali rozohrávku súpera, čo vyústilo asi do 2-3 tutoviek Lopáčka, ktorý  ich síce nepremenil, no aj tak zahral  opäť solídny zápas. Gól prišiel až po tom, čo som sa dostal k lopte na hranici 16tky, skúsil som to takpovediac z voleja a som veľmi rád, že mi to tam krásne padlo. Po góle sme však 3 minútky vypli, čo vyústilo k vymyslenej penalte, ktorú našťastie Zamutov nepremenil. Druhý polčas sme naskočili opäť aktívne, čo viedlo k ďalšej penalte, tentokrát v náš prospech. Penaltu sme bohužiaľ ani my nepremenili, čo nás vôbec nezlomilo, naopak,  pokračovali sme v aktívnej hre. Druhý Oriho gól nás trocha ukľudnil vo výsledku, pretože zápas sa hral viac-menej hore-dole a mohlo sa stať ešte hocičo, vzhľadom na miestami veľmi zvláštne verdikty rozhodcu. Zápas sme však zvládli, zaslúžene sme oddreli 3 body a som rád, že sa ku nám priklonilo konečne aj trocha šťastia v podobe nepremenenej penalty zo strany Zamutova a aj Oriho zakončenia pri góle. Som teda rád, že sme boli opäť úspešní v domácom prostredí a teším sa na ďalšie zápasy."





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára