streda 15. júna 2016

Mladší dorastenci hodnotia sezónu

     Ku hernému prejavu na ihrisku patrí aj reč tela, resp. slovo, ako hráči zhodnotili svoje účinkovanie v sezóne skúste posúdiť. Futbal sa nielen hrá na ihrisku, ale veľa sa o ňom hovorí a čím o ňom budeme viac hovoriť budeme ho aj lepšie hrať. Zverenci trénera Jozefa Komku, kde celú sezónu vypomáhal vedúci družstva František Tomáš.  


univerzál, Patrik Hudák: "Od začiatku sezóny sme chceli ukázať niečo na ihrisku skoro vždy nás trápilo nepresné  zakončenie keby sme premenili svoje gólové šance tak výsledky mohli vyzerať aj inak keby sme na tréningoch poctivo trénovali a v zápase to ukázali. Mali sme zlý prístup k zápasom podceňovali sme sa mnoho krat pred súperom niektoré zápasy nám nevyšli podľa našich predstáv ako posledný zápas ktorý sme odohrali na domácom ihrisku proti Lipanom kde sme podľahli súperovi výsledkom 2:3 mali sme kopec veľkých šancí  ktoré sme nepremenili boli sme z toho nervózni a bolo to vidno na ihrisku v 61' minúte sme dostali gol na 0:1 vstupla väčšia nervozita ale verili sme v tom že ešte nič nieje stratené v 71' minúte vyrovnal Hudák na 1:1 no ale asi sme sa veľmi priveľa tešili z vyrovnávacieho gólu a super to využil a skóroval na 1:2 v 76' minúte. Prešla minúta hry a super opäť skóroval v 77' minúte na 1:3 v poslednej minute ešte dal gol domáci hráč Hreško na 2:3.

stredový hráč, Samuel Ivan: "Pre mňa bola táto sezóna zo začiatku celkom príjemná a dobrá v tom slova zmysle, že sme vyhrávali zápasy a boli sme medzi najlepšími v lige. Ja si osobne myslím, že na začiatku sa nám preto tak darilo lebo sme na jednej strane hrali pekný futbal(boli sme disciplinovaný na ihrisku, poctivo sme chodili na tréningy) a na druhej strane sme sa medzi sebou spoznávali keďže prišlo veľa hráčov nových + ročník 2000 od starších žiakov, čiže boli sme dobrý kolektív. Akonáhle skončila jesenná časť, trénovali sme v hale + nejaké kondičné tréningy, no účasť už nebola taká akú by si tréner prial. Keď sa začala jarná časť naša neprítomnosť na tréningoch sa pomaly prejavovala aj na zápasoch takže sme začali prehrávať. Vtedy prišla aj kríza medzi hráčmi a prejavilo sa to tak, že sme flákali tréningy, začali sme sa medzi sebou hádať či už na zápase alebo na tréningu, kritizovali sme sa v tom zlom slova zmysle. V tom čase som nemal žiadnu motiváciu trénovať keď som videl čo sa dialo na tréningoch a na zápasoch. Osobne si myslím, že aj tréner mal byť na nás prísnejší, poprípade vyhodiť nejaké individuality čo robili problémy z tréningov. Na konci sezóny sa to trocha zlepšilo, no naše umiestnenie v strede tabuľky hovorí za všetko a to ešte na konci jesennej časti sme boli myslím 1. alebo 2.. Na záver by som chcel spomenúť, že by som rád pôsobil v tomto klube aj naďalej, napriek tomu čo sa udialo. Myslím si, že pri staršom doraste budem mať oveľa väčšiu motiváciu trénovať na sebe ako som mal teraz, keďže je tam kopu starších hráčov odo mňa čiže sa budem dostávať do zápasov ťažšie to znamená, že budem možno aj menej hrať, no to už závisí odo mňa a trénera či mi bude dávať šance na zápasoch"

ľavý obranca, Tomáš Duháň: " Na začiatku sezóny sme vytvorili super partiu, čo sa aj ukázalo keď sme po prvých 10 kolách boli nečakane na prvom mieste v našej súťaži. Naša skvelá forma sa začala kaziť po prvej prehre proti Humennému. Prestali sme hrať to čo sme hrali na začiatku a tak prišli ďalšie zaváhania. Počas zimnej prípravy nám odišiel kľúčový hráč Martin Hudák. Jarnú časť sme začali nešťastnou prehrou s Popradom doma.  Potom prišli zápasy, v ktorých sme postrácali veľa bodov kvôli zbytočným chybám. A tak po sľubnom začiatku sme sa umiestnili na 8. mieste."


kapitán družstva, útočník, Miloš Hreško:" Sezonu sme začali veľmi kvalitne. Prvých 8 až 9 kôl sme boli na prvej priečke. Všetko to zmenil domáci zapas s Lokomotívou Košice, ktorý sme prehrali  3:0. Odvtedy sme herne upadli a začali sme prehrávať. Po prvej polke sezony nam odišiel náš tvorca hry Martin Hudák, cez ktorého akcie šli pomaly všetky góly. Naučili sme sa hrať aj bez neho. Mali sme ale veľkú smolu, stratili sme veľa bodov na konci zápasov. Zápas vo Vranove, či v Košickej Novej Vsi, či už doma so Svitom. Ak by sme nestratili toľko bodov, mohli sme byť na tom oveľa lepšie v tabuľke. Sezonu sme ukončili v strede tabuľky na 8.mieste. Čo sa týka tréningov, chlapci sa snažili a makali na sebe. Letná príprava bola viac odmakaná ako jarná a to sa potvrdilo aj vo výsledkoch. Vytvotili sme veľmi dobrú partiu. Škrípalo to na brankárskom poste, kde Alex Kakasčík nemal konkurenciu a to mu možno chýbalo k lepším výkonom. Myslím že som mal slušnú sezónu, hoci v prvej časti sa mi veľmi nedarilo a dal som iba 5gólov. V druhej časti sa to zlepšilo a dal som 10. Sezónu som ukončil s 15gólmi.

Na záver stojí určite za zmienku výborná reprezentácia klubu na prestížnom turnaji v Maďarsku, kde sa zúčastnili Miloš Hreško, Patrik Hudák, Tomáš Duháň, Adrián Figura pod hlavičkou výberu VSFZ U16, chlapci podľahli až vo finále Slovanu Bratislava.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára