streda 26. novembra 2014

Zhodnotenie "Hlavného obdobia I." trénerov všetkých družstiev TJ SOKOL


Ján Lacko, prípravky
Niekoľko viet o prípravke, ale si myslím, že stačí pár slov, oni ešte sa len učia hrať futbal, viac sa treba zmieniť o ďalších mužstvách. Ale predsa...

     Tréningov sa zúčastňujú deti ročníky 2008,2007,2006,2005 a 2004. Menšia je skupina 2008 a 2007, v ktorej je spolu 8 chlapcov. Bolo prihlásených viacej, ale sa to nedalo na tréningu zvládnuť, bolo spolu 34 detí, tak sme sa z rodičmi dohodli, že tie menej talentované sa objavia znovu po pol roku a prehodnotíme to. Skupina tých starších 2004 a 2005 hrá súťaže prípraviek, kde ročník 2005 skončil po jeseni na prvom mieste, keď za celú jeseň prehral len jediný zápas z 12 tich možných a ostatné vyhral. Je to veľmi talentovaná skupina, ktorá, keď sa nerozoberie, tak má veľkú budúcnosť. Skupina 2004 je o niečo slabšia, ale oproti minulému roku sa tiež zlepšila, skončila po jeseni na druhom mieste za FAMT, ktorá má veľmi silný tento ročník, ale chlapcom sa podarilo  v jednom stretnutí s nimi zvíťaziť.
     Tréningová dochádzka je solídna, pohybuje sa medzi 16-22 chlapcov na tréningu, deti sa na tréningy tešia. Prichádza zimné obdobie, obdobie turnajov, chceli by sme ísť na UMBRO CUP a na JUNIOR CUP a ďalšie závisí od finančných možností rodičov.
   Chcem pozvať týmto aj ďalších chlapcov, aby sa prišli niečo naučiť a spolu s nami zdieľali úspechy.  

Vladimír Gdovin, 2. Liga mladší žiaci
Sezónu sme začali účasťou na turnaji „FRAGARIA“ kde sme zohrali zápasy s najkvalitnejšími družstvami zo Strednej a Východnej Európy a chlapci mohli porovnať svoje kvality s veľmi silnými súpermi.
Po turnaji sa káder obmenil a k starším žiakom prešlo 6 žiakov, ktorí dovtedy ťahali tento team. Po doplnení mladších žiakov 5 hráčmi prípravky sa družstvo skonsolidovalo, čo sa prejavilo aj v súťažných zápasoch veľmi dobrým vstupom do ligovej sezóny 2014/2015. Postupom času sa káder výrazne doplnil a boli aj tréningy kde bolo do 20 hráčov. Chlapci postupne preukazujú svoj pracovitý prístup k športu, čím rastie ich futbalová kvalita. Nebyť niektorých zranených opôr , mohla byť sezóna skoro optimálna.  Dochádzka na tréningoch bola napriek chorobám a zraneniam vysoká čo malo za následok aj rast hráčov čo boli výkonnostne pozadu.
     Všetkým chcem týmto poďakovať za podmienky a hráčom za ich chuť a to že chcú na sebe pracovať a zároveň pozvať k nám ďalších nových hráčov čo sedia niekde doma a premýšľajú či hľadajú odvahu ako k nám nájdu cestu...   

Ing. Jozef Komka ,  2. Liga starší žiaci 
Družstvo starších žiakov skončilo po jesennej časti na 11. Mieste zo 14 účastníkov s počtom 12 bodov a skóre 15:49.
Mužstvo na samom začiatku malo úzky káder (12 hráčov ), čo do značnej miery ovplyvnilo stavbu mužstva, prípravu a následne jeho schopnosť podávať vyrovnané výkony na požadovanej úrovni v rámci daných možností hráčov družstva.
Účasť na tréningovom procese bola okolo 72 %. Veľkú nespokojnosť chcem vysloviť s veľmi malým nasadením v tréningovej jednotke, čo zo sebou prináša následnú zápasovú neschopnosť podávať dobré výkony. V mužstve chýbajú hráči s väčším odhodlaním a túžbou po víťazstve, skladba mužstva je zlá, chýbajú v nej hráči, ktorý sú ochotný niesť ťarchu zápasu, chýba zakončovateľ, morálno vôľové vlastnosti hráčov nie sú na požadovanej úrovni. Ďalším veľkým  nedostatkom sú výkony brankára, ktorý nedokázal mužstvo podržať, čo malo za následok niekoľko veľmi zlých výsledkov.
Ak sa podarí zvýšiť úroveň nasadenia hráčov v tréningovom procese a chlapci budú mať chuť trénovať s väčším nasadením, tak je tu predpoklad ich osobného rastu a následne lepších výkonov.

PhDr. Jaroslav Dujava, 2. Liga mladší dorast 
Pri hodnotení účinkovania MD v jesennej časti súťažného ročníka 2014/2015 nesmieme nespomenúť skutočnosti spojené s generačnou obmenou mužstva a zmenou trénera na začiatku súťaže.  Napriek faktorom vzájomného spoznávania sa, zvykania si na nový režim, zapracovávania mladých hráčov do mužstva a postupného hľadania  optimálnej zostavy sa podarilo dať dokopy skvelú partiu 19 zodpovedných a futbalom zatienených hráčov, z ktorých sa v priebehu jesene vyprofilovali popri staronových aj nové mladé osobnosti kolektívu. Po kostrbatom rozbehu sa nám podarilo chytiť šnúru víťazstiev, ktorú prerušila až domáca  prehra s Humenným. Tá nás dostala pred súťažnou prestávkou na 8. miesto v tabuľke a do mínusových čísel v tabuľke pravdy (-2). Nedá mi nespomenúť zjavne najlepší výkon mužstva v hodnotenej časti a to v zápase na súperovom ihrisku v Sabinove, ktorý skončil našim víťazstvom 1-6. Chlapci tam boli „fantastickí“. Škoda, že po tomto zápase sme zaspali na vavrínoch. Som potešený skutočnosťou, že vo svojich radoch máme druhého najlepšieho strelca súťaže a ďalších, ktorí ho v počte strelených gólov nasledujú. Do jari musíme spoločne popracovať na skvalitnení obrannej činnosti mužstva. Verím, že to spoločne dokážeme a naše postavenie v tabuľke do konca súťaže bude iba stúpať.
Všetkým hráčom ďakujem za disciplinovaný a zodpovedný prístup ku tréningu, predvedenú hru a príkladnú reprezentáciu klubu.
Súčasne chcem poďakovať za spoluprácu celému realizačnému tímu a vedeniu klubu za vytváranie tých najlepších podmienok pre prípravu a rozvoj mužstva.

Daniel Klobušovský, 2 .liga starší dorast
Jesenná časť bola sklamaním pre všetkých čo sledujú futbal v Ľuboticiach. Hráči zjavne nepochopili, že vo futbale padajú góly, ktoré sú dôležité napr. pre postavenie v tabuľke. Celkový herný dojem pokazilo viacero hráčov, hráči ktorí mali byť ťahúni vôbec nezvládli svoje úlohy. Počas hlavného obdobia nikto nedokázal presvedčiť že je potrební. Veľké očakávania z hry či rastu hráčov dostali poriadnu facku. Veci ktoré boli v tréningovom procese ostali len v hlave hráčov, alebo v kabíne.
Niet koho pochváliť, hoci možno Matúš Tomáš, ktorý dohral sezónu pri áčku preukázal väčšie srdiečko. Popravde jeho výkon v zápasoch v ačku bol, oveľa kvalitnejší ako v doraste, možno aj preto že jeho úlohy tam boli iné. Počnúc brankárom a končiac hráčmi čo sú na hosťovaní sa musíme stretnúť v inej nálade a spoločne zvrátiť túto blamáž ktorú sme spôsobili. Tréningová dochádzka bola veľmi dobrá a prekračovala 85% no v majstrovskom stretnutí sme tento pozitívny efekt nepretavili k lepšej hre. Zápasy boli pre hráčov ťažké, rýchlejšie, fyzickejšie a naša kombinačná schopnosť veľa krát viazla na finálnej prihrávke, alebo streľbe na bránku.
Napriek tomu by som rád poďakoval klubu a hráčom, že máme také podmienky na futbal ako má málo kto v tejto súťaži, ktorú hráme.    

Ing. Jozef Komka, 2.trieda muži B
Družstvo mužov „B“ skončilo po jesennej časti na 7. mieste zo 14 účastníkov s počtom 20 bodov a skóre 32:26
Mužstvo podávalo počas jesennej časti kolísavé výkony, dôvodom boli vylúčenia, zranenia hráčov a nestabilita kádra spôsobená odchodom niektorých hráčov za pracovnými povinnosťami a v neposlednom rade problémový pôst brankára, boli zápasy, kde mužstvo cestovalo bez brankára. Ku koncu jesennej časti začala klesať aj účasť na tréningovom procese. Aj napriek spomínaným problémom, možno postavenie v tabuľke a odohrané zápasy v domácom prostredí hodnotiť pozitívne a to ako po stránke získania bodov, tak aj návštevnosti divákov na domácich  zápasoch.
Ak sa podarí vyriešiť post brankára, ak sa zvýši účasť na tréningovom procese, je predpoklad dobrých výsledkov a pozitívnej reprezentácie obce.  

Marek Procházka, 4.liga muži A
     Družstvo som prebral pred zápasom v Pušovciach, na prípravu bolo málo času a zastávalo odohrať ešte 5 kôl. Musel som sa spoľahnúť na veci ktoré boli zaužívane v staršom doraste a preto som sa aj spoliehal, že starší hráči sa rýchlo prispôsobia. Všetko bolo nastavené tak ako má a až na zápas doma s Klčovom sme odohrali zápasy, kde sme boli rovnocenní a dokonca lepší ako súper.
     Pravda je taká, že sme jesennú časť dohrali s 13 hráčmi, čo by sa už v nasledujúcej časti sezóny nikdy nemalo stávať. Je potrebné stabilizovať káder, zvýšiť počet hráčov a udržať hráčov pokope. Je normálne ak hráči odchádzajú a je normálne ak prichádzajú, preto aj u nás očakávam nejaké drobnučké posuny.
     Päť zápasov 6 bodov..., pre mňa sklamanie pre niekoho uspokojenie, vždy sa mi bude máliť ak poznám kader, ktorý som prevzal... viem, že má obrovský potenciál, ktorý počas zimnej prestávky a v príprave ukáže pretaviť v úspech. V kabíne sedia pri sebe hráči čo v mládežníckom futbale dokázali veľa, teraz je na čase sa posunúť o stupienok hore.
Aj naďalej budem ten, ktorý dá šancu všetkým hráčom, no mladý hráč ma pri mne dvere otvorené ako ešte nikdy pred tým, veď aj vekový priemer v kabíne je na úrovni 20-21 rokov.    
     Chcem poďakovať všetkým čo bojujú sa stoja pri nás hlavne keď je zle, lebo vtedy vidno, že  v tom nie sme sami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára